На прага на предизборната кампания партиите избраха водачите си на листи. Шест дни преди да изтече крайният срок в ЦИК, лидери на различните формации застават начело не в една, а в по две листи, съобщава NOVA TV.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде водач в 25 избирателен район в София, както и в Пловдив. В 23 МИР начело застава Румен Христов, а Тома Биков - в 24 избирателен район. Във Варна листата ще води Даниел Митов, а във Велико Търново - Костадин Ангелов.

Коалицията „Продължаваме Промяната - „Демократична България” също определи своите водачи: Кирил Петков застава първи в 23 МИР в София, в 24-ти водач ще бъде Христо Иванов. Христо Петров застава начело на 25 избирателен район. Асен Василев ще бъде водач в Хасково.

В ДПС председателят на партията ще води две листи - в Кърджали и Шумен. Делян Пеевски също ще оглави две листи - тези в Благоевград и Пазарджик. Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов застава начело във Варна и в 25 избирателен район в София. Именно там се очаква лидерски сблъсък между няколко партии, защото и председателят на БСП Корнелия Нинова оглавява листата на левицата там.

В другите два района в София начело застават Христо Проданов и Георги Свиленски. В Пловдив водач ще бъде Кристиан Вигенин, а във Варна Борислав Гуцанов.

Лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов се очаква да бъде водач в две листи, така както Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. Все още обаче се уточняват в кои избирателни райони.

Стефан Янев - председателят на „Български възход”, ще бъде водач в 24 избирателен район в София и Пловдив.
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.