Кметът на Варна Благомир Коцев присъства на военния ритуал и празничния молебен за здраве по случай църковния празник на Св. Николай Мирликийски – закрилник на моряците и рибарите.

Честването започна с Божествена Света литургия, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в храм "Св. Николай Чудотворец".

След приключване на ритуала на гражданите и гостите на града беше раздаден рибен курбан, приготвен от Военноморските сили, със съдействието на Община Варна.

На събитието присъстваха областният управител проф. Андрияна Андревева, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, председателят на Общинския съвет Христо Димитров, районни кметове и граждани.

Празничната програма продължава тази вечер от 18 ч. на площад „Независимост“, където ще бъдат запалени светлините на градската коледна елха.

Над 12 200 души с постоянна регистрация на територията на община Варна празнуват имен ден днес. Това показва справка на Община Варна. Най-много са гражданите с името Николай - 5934 души, следвани от Никола – 2243 човека. Сред дамите най-много са носещите името Нели – 1286. Второто по популярност име е Никол – 1074, следвано от Нина – 814. Името Николета носят 398 жени, Николина – 352, а Кольо - 120 варненци.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.