Лъчезар Йорданов спечели шахматния турнир в с. Кюлевча. Снимка: Спортен клуб по шахмат "Шумен".

Трима шахматисти завършиха със седем точки и половина в турнира по ускорен шахмат, които се игра в 9 кръга на 23 юни в с. Кюлевча, съобщи БТА. Лъчезар Йорданов, Валентин Панбукчиян и гросмайстор Васил Спасов заеха първите три места в крайното класиране. По допълнителни показатели победата в турнира завоюва Йорданов от Шахматен клуб „Варна". Второто място зае Панбукчиян от същия клуб, а трети остана гросмайстор Спасов от Спортния клуб по шахмат „Шумен", съобщиха организаторите на турнира.

Състезанието беше организирано от Община Каспичан и шуменския шахматен клуб. То се игра по швейцарската система, с времева контрола от 10 минути плюс две секунди добавени на ход за състезател. Главен съдия беше Петромир Панайотов. Наградният фонд на турнира беше 1300 лева. Финансови награди бяха връчени на класиралите се до осмо място шахматисти. Бяха присъдени и специални награди.

При сеньорите с най-предно класиране са Росен Русев и Иво Владимиров. До 16 години се отличиха, Михаил Мързаков и Сияна Костадинова. До 14 години най-добре представилите се шахматисти са Велин Симеонов и Еге Есмер. До 10 години най-предно класиралите се шахматисти са Стоян Илиев и Саня Зуртелова, допълват от шуменския шахматен клуб.

Общо 78 шахматисти бяха в стартовия списък на състезанието.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.