Китарата, на която свири Кърт Кобейн, по време на изпълненията на "Нирвана" в шоуто "MTV Unplugged" през 1993 г., бе продадена вчера на търг за рекордните 6 милиона долара, съобщи Франс прес.

Купувачът, който присъстваше лично на търга, организиран от тръжната къща "Джулиънс окшънс" в Бевърли Хилс, е австралийският предприемач Питър Фрийдман. Той е основател на компания за производство на микрофони, предава БТА.

На същия търг бе продадена и китара, на която е свирил Принс, за 563 500 долара, съобщи Асошиейтед прес.

Досега най-скъпата китара в историята бе тази, на китариста на британската група "Пинк Флойд" Дейвид Гилмор. Тя бе продадена с благотворителна цел от музиканта, за близо 4 милиона долара, на търг през юни 2019 г., допълни “Petel.bg “.

Снимка: Youtube

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.