Китайският министър на външните работи Ван И разкритикува остро САЩ, твърдейки, че САЩ искали унилатерализъм, вместо "печелившо сътрудничество", подчертавайки, че Вашингтон стоял "от грешната страна на историята", съобщава "Франс прес".

По време на конференция на Френския институт за международни отношения в Париж той каза: "Китай никога не иска да води "нова студена война" с никого и не може да има "студена война" в епохата на глобализацията, тъй като е невъзможно да разделим света на два или три лагера, когато всички страни са се превърнали във взаимосвързана общност от общи интереси."

През миналата седмица отношенията между Вашингтон и Пекин се влошиха допълнително във връзка с инцидентите в Южнокитайско море. Китай обвини САЩ в пренебрегване на международното право, докато Белият дом обвини азиатската държава за нарушаване на споразумението, сключено през 2002 г. за предотвратяване на ескалацията на спорове в региона, съобщи "Moreto.net".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.