Международният кино-литературен фестивал "Синелибри" тази година се провежда под мотото „Възпитание на чувствата“ в знак на почит към Гюстав Флобер, един от най-влиятелните френски писатели на XIX век.

Изданието в морската столица започва на 28 октомври във Фестивалния и конгресен център с новия филм на Алехандро Аменабар „По време на войната“ и ще продължи до 8 ноември, когато не друг, а грандамата на френското кино Изабел Юпер ще ни поднесе поредната си ексцентрична и незабравима роля – във филма „Кръстницата“ на режисьора Жан-Пол Саломе.

Отдавна доказала умението си да се превъплъщава като хамелеон в най-различни образи, звездата от „Мадам Бовари“ и „Пианистката“ влиза в ролята на преводач в полицейски отдел и наркодилър в шеметната адаптация по романа на Анелор Кер.

Синелибри Варна обхваща 12 блестящи филмови премиери, традиционно разпределени в конкурсна и паралелна програма. Всички прожекции и съпътстващи събития на живо ще се състоят при строго съблюдаване на здравните мерки.

Oфициален уебсайт на фестивала: http:// www.cinelibri.com

Повече информация за проявите на територията на Фестивалния комплекс ще намерите в сайта www.fccvarna.bg и ФБ страницата Фестивален и Конгресен Център Варна.

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.