Каталунските власти обявиха, че затварят дискотеките и въвеждат вечерен час за игралните зали, баровете и ресторантите, за да се справят с увеличаващите се случаи на коронавирус, съобщи телевизия Бе Еф Ем Те Ве. (BFMTV).

Местната Гражданска отбрана затваря и концертни зали само с един дансинг. Мярката влиза в сила от днес и ще продължи за две седмици.

Решението е взето, след като Испания обяви 280 нови случая на Covid-19 за 24 часа, което е три пъти повече, отколкото преди две седмици.

Близо половината от новите случаи са в североизточната испанска област Каталуния. Преди седмица властите в автономната област препоръчаха на 4-милионното население на регионалната столица Барселона да си стои у дома и хората да излизат само при спешни случаи.

Вчера френският премиер Жан Кастекс препоръча на французите да избягват да пътуват до Каталуния, съобщи  БНР.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

ПРИКАЧЕНИ ДОКУМЕНТИ

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.