"Лудогорец" е само на победа от участие в групите на Лига Европа. Деветкратният български шампион ще участва директно в плейофите, като жребият отреди да пропусне третия предварителен кръг.

От отпадналите десет отбора във втория предварителен кръг на Шампионската лига "Лудогорец" и албанския "Тирана" извадиха късмет и отиват директно на плейоф в Лига Европа. Регламентът на турнира предвижда отпадналите в Шампионската лига да продължат в Лига Европа.

Плейофите в Лига Европа се провеждат в един мач, а датата за провеждането им е 1 октомври.

В историята си "Лудогорец" има четири участия в групите на Лига Европа, където играе неизменно в последните три години. През 2014 г. българският шампион достигна до осминафиналите в турнира, а през сезони 2017-2018 и 2019-2020 игра на 1/16-финал, отпадайки от италианските "Милан" и "Интер".

Съперникът на "Лудогорец" ще стане ясен на 18 септември, като тогава ще се знае и дали българският шампион ще бъде домакин или гост.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.