Още един танкер, за който се предполага, че е свързан с Израел, е заловен край бреговете на Йемен, съобщи компанията за морска сигурност Ambrey, цитирана от AMNA и Агенция „Фокус”.

"Инцидентът най-вероятно е свързан с държавни субекти", са заявили от компанията, като са добавили, че корабът, собственост на свързана с Израел компания, базирана в Обединеното кралство, е получил заплахи от йеменските бунтовници.

Военноморските сили на САЩ са информирани за инцидента, добавят от Ambrey, без да уточняват дали американските сили са действали в помощ на кораба Central Park.

В петък товарен кораб, собственост на израелски бизнесмен, беше нападнат от ирански дрон в Индийския океан, а миналата неделя йеменските бунтовници заловиха товарен кораб, собственост на Израел, в южната част на Червено море. На борда на отвлечения кораб Galaxy Leader има двама българи.

Подкрепяните от Иран шиитски бунтовници заплашиха да извършат нападения срещу израелски или свързани с Израел кораби в Червено море като отмъщение за войната на Израел срещу ХАМАС. През последните седмици бунтовниците изстреляха безпилотни самолети и ракети към израелската територия. Много от тях бяха прихванати от израелски системи за противовъздушна отбрана или от военни кораби на САЩ.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.