Извънредна среща между представители на ЕС и Великобритания ще се проведе днес, 10-и септември, в Лондон по въпроса за спорния британски законопроект, който частично отхвърля ангажиментите, поети в споразумението за Брекзит.

Това обяви Европейската комисия, цитирана от Франс прес и Би Би Си.

Заместник-председателят на ЕК Марош Шефчович ще пътува до Лондон, където ще се срещне с британския министър Майкъл Гоув за извънредно заседание на съвместната комисия по споразумението за излизане на Великобритания от общността.

Това съобщи в Туитър говорителят на Еврокомисията Ерик Мамер, цитиран от БНР.

ЕС очаква от Обединеното кралство разяснения за пълното и навременно изпълнение на споразумението за Брекзит, допълва Мамер.

Новината за извънредна среща идва само ден, след като редица европейски лидери критикуваха остро плановете на Обединеното кралство да наруши части от Споразумението за оттегляне, договорено с Европейския съюз.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.