Предадоха на съд жена, откраднала чуждо портмоне и изтеглила 1700 лева от чужда банкова карта, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. 

21-годишната Н.Т. е предадена на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура -Варна за две престъпления - кражба на дамско портмоне и теглене на пари от чужда банкова карта без съгласието на притежателя й, в условията на продължавано престъпление.

На 20 декември 2019 година обвиняемата влязла в магазин за хранителни и битови стоки, намиращ се в ж.к. "Владислав Варненчик“ във Варна. Бързо забелязала жена, която носела голяма дамска чанта, и се насочила към нея с цел да я обере. Използвала като прикритие различни стоки от магазина, които се престорила, че разглежда, и успяла да измъкне портмонето на нищо не подозиращата си жертва. След това бързо се отдалечила, докато разглежда какво съдържа откраднатата вещ. Прибрала намиращите се в нея пари – 782 лева, и напуснала магазина.

В портмонето се намирала и банковата карта на потърпевшата от посегателството заедно с написан на листче ПИН код към нея. Н.Т. веднага намерила банкомат и започнала да тегли пари. Успяла да реализира пет транзакции и изтеглила сумата от 1700 лева.

21-годишната жена е осъждана. За кражбата по чл.194, ал.1 от НК, извършена от жената, тя може да получи наказание "лишаване от свобода“ до осем години, а за използването на чужд платежен инструмент - престъпление по чл. 249, ал. 1 във връзка с чл.26, ал.1 от НК, се предвижда наказание "лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба до двойния размер на получената сума.

Предстои делото срещу Н.Т. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.