Авторитетното издание за пътешествия Lonely Planet определи 10 държави, идеални за пътуване сам, сред които Италия е на първо място, съобщава 24 СМИ.

Създателите на рейтинга посочиха местата, където според тях е най-лесно да се срещнат и запознаят с местното население и други пътешественици.

Амалфитанското крайбрежие в Италия излезе на първо място. Там са градовете Амалфи, Равело и Позитано. Районът е известен с красивия си пейзаж, уникална част от Апенинския полуостров и под егидата на ЮНЕСКО.

На второ място авторите поставят град Куско, който се намира в Перу. Той се харесва на любителите на историята и древната архитектура..

Трета позиция заема остров Бали, който е известен със своята природа и кристално чисти води.

В класацията влизат още:

Париж, Франция

Буенос Айрес, Аржентина

Куинстаун, Нова Зеландия

Стокхолм, Швеция

Маями, САЩ

Тел Авив, Израел

Чианг Май, Тайланд. / БГНЕС

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.