Самолет на Air India с пътници на борда се разцепи на пистата в град Кожикод в индийския щат Керал, съобщиха индийските медии, цитирани от РИА Новости.

Според изображенията, публикувани от местните агенции, кабината на пилотите и предната част на самолета са напълно разрушени като останките са разпръснати по пистата и извън пределите й.

По предварителни данни, самолетът е летял от Дубай. Числото на пътниците на борда се разминава според различните медии, вероятно са от 170 до 194 души.

Пак по предварителни данни загиналите са около15 души, а над 160 са ранени.

Вероятната причина за катастрофата са проливните дъждове, които от дни са наводнили цялата провинция.

На мястото на катастрофата са изпратени много  пожарни и линейки, съобщи "news.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.