Турският товарен кораб Galata Seaways, на който имигранти направиха опит за отвличане, е на рейд край пристанището на Неапол. Той бе освободен след намесата на специализирани военни италиански части и бреговата охрана, съобщи БНР.

Опитът за отвличане е станал в международни води в Тиренско море на 90 морски мили югозападно от Неапол. След получения сигнал за тревога от капитана на кораба, части на специалния военен италиански батальон „Сан Марко“ са се спуснали от два хеликоптера, овладявайки ситуацията.

Задържани са 15 имигранти, въоръжени с ножове. Пътували са нелегално укрили се на кораба.

Екипажът от 22-ма души е спасен. Прокуратурата в Неапол започна разследване и задължи капитана на плавателния съд да го придвижи до пристанището на Неапол и да бъде там на рейд, за да се установи от италианските власти какво точно се е случило на борда.

Турският товарен кораб е тръгнал на 7 юни от пристанището Топчулар в посока френския град Сет.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.