Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск вече е най-богатия човек в света, съобщава "Спутник". Той изпревари шефът на Amazon Джеф Безос, след като през първата седмица на годината акциите на Tesla Inc рязко скочиха - за първи път стойността на компанията възлиза на повече от 700 млрд. долара.

По предварителни данни в момента Мъск разполага с над 185 млрд. долара, докато Безос има 1 млрд. по-малко - 184 млрд. долара.

Титлата на Безос като най-богатия човек на планетата е неоспорима от 2017 г. насам. Скорошното драстично увеличение на акциите на Тесла обаче все пак издигна Мъск на върха, въпреки че той едва успя да влезе в топ 50 на най-богатите хора преди година.

Роденият в Южна Африка предприемач е успял да натрупа повече богатство през последната година отколкото общо е получил Бил Гейтс от Microsoft (132 млрд. долара).

От вчера стойността на компанията е по-висока от тази на Ford, Toyota, Honda, Fiat Chrysler, General Motors и Volkswagen взети заедно, съобщава "Investor.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.