Предприемачът и шеф на „Тесла“ и „Спейс Екс“ Илон Мъск смята, че „най-вероятно“ е развил „умерена форма“ на Covid-19, но получава „безумно различни резултати от различни лаборатории“, предаде Би Би Си.

49-годишният Мъск написа в Туитър, че симптомите му са като на „лека настинка“. В петък той каза, че си е направил четири теста. Два от тях излезли положителни, а два отрицателни.

"Получавам безумно различни резултати от различни лаборатории, но най-вероятно имам умерена форма на коронавирус. Моите симптоми са лек настинка, което не е изненадващо, тъй като коронавирусът е вид настинка", написа милиардерът в Туитър.

Когато пандемията се разрази Мъск явно омаловажи опасенията от нея, въпреки че към днешна дата в САЩ заразените са около 10,9 млн. Над 245 000 са починалите в страната, а над 67 000 са хоспитализираните.

Около 35 щата искат да се носи маска на публични места и призовават жителите да спазват социално дистанциране на фона на опасения, че здравната система може да не издържи мащабен наплив на заразени пациенти.

Мъск, който има 40 млн. последователи в Туитър, заяви, че се чувства като при обикновена настинка, но с повече болки в тялото, отколкото с кашлица и хрема“.

В петък той постави под въпрос точността на антигенните тестове. И допълни, че чака резултати от PCR тестове, които се смятат за по-точни.

През март Мъск написа в Туитър, че предполага, че паниката ще нанесе повече вреди, отколкото вирусът“, припомня БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.