"За" вота гласуваха 102-ма народни представители, "Против"- 124, въздържаха се 11. В пленарна зала гласуваха общо 237 народни представители.

Веднага след гласуването народните представители от БСП напуснаха пленарна зала.

Това бе петия вот на недоверие към кабинета "Борисов 3".

Вносители на предложението за вот са БСП, а темата е "Корупция".

Премиерът Бойко Борисов не бе в зала, тъй като все още пътува от Брюксел към България.

Сега, според управляващата коалиция, могат да започнат и разговори за персонални промени в Министерския съвет.

"Гласувах "против" по три основни причини. Първата се нарича - лъжа. Втората се нарича - глупост, третата - се казва омраза. Вие с вашия вот на недоверие излъгахте младите хора, които ходят по улиците на България. Излъгахте, че го правите заради тях. Нищо подобно. Правите го заради вашата неосъществена лидерка", заяви след гласуването депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

От ГЕРБ още преди провеждането му бяха убедени че днешният вот няма да мине, а коалиционните им партньори от "Обединени патриоти" очакваха провеждането на съвет относно евентуални промени в състава на кабинета.

Гласуването на вота се провежда успоредно с протест пред сградата на парламента. Исканията на протестиращите остават незабавна оставка на правителството, на главния прокурор, както и предсрочни избори и машинно гласуване.

Протестиращите заявиха категорично, че не са съгласни с с козметични промени в състава на правителството, нито с вариантите, предложени в публичното пространство след заседанието на коалиционния съвет миналата седмица.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.