От ОД на МВР във Варна съобщиха, че вчера са задържали мъж на 36 години, който е извършил кражба на над 20 м. кабели с различно сечение от строителен обект в морската столица. Лицето е задържано за срок до 24 ч., води се преписка, След отпадане на основанието за задържане той е освободен.

От полицията допълниха, че продължава успешната борба с разпространението на наркотици във Варна. Преди броени дни на ул. „Мануш войвода“ е извършена полицейска проверка на 34-годишен мъж от с. Каменар. Оказва се, че е стар познайник на органите на властта, осъждан. При проверката той доброволно предава пакетче с прахообразно вещество. Лицето е задържано за срок до 24 ч., направената експертна справка установява, че веществото е наркотик – хероин с тегло 0,39 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство.

По линия на противопожарната безопасност съобщиха, че през последното денонощие са гасени 3 пожара в сухи треви и отпадъци, при които няма нанесени материални щети.

Но при пожара в с. Боряна, общ. Дългопол, огнеборци се бориха с огнената стихия, за да спасят запален сайвант на стопанска постройка. Унищожена е около 100 кв. м покривна конструкция, уточняват от полицията, опушени са около 50 кв. м стени. Предполагаема причина за възникването – небрежност при боравене с открит огън.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.