Григор Димитров приключи участието си в преместения от Синсинати в Ню Йорк турнир от сериите "Мастърс". Българският тенисист загуби с 5:7, 6:4, 2:6 от Мартон Фучович във втория кръг.

Двамата изиграха оспорван двубой, като до последно се бореха за победата. След близо два часа и половина и куп разменени пробиви унгарецът излезе победител.

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович се завърна с победа и удължи серията си на 19 успеха в 19 мача през сезона. Сърбинът спечели със 7:6 (2), 6:4 срещу Рикардас Беранкис.

В друг вълнуващ мач Анди Мъри се наложи с 6:3, 3:6, 7:5 срещу Александър Зверев.
Двубоят започна трудно за Григор Димитров. Българинът допусна пробив още в първия гейм, а по-късно съперникът му проби и за 5:2. Тогава 14-ият в схемата се вдигна и успя да върне пробивите и да изравни за 5:5.

Веднага след това Фучович отново излезе напред и този път с гейм на нула приключи сета.

Във втория картината беше сходна, но победител излезе Димитров. Той поведе с 3:0, след което допусна два последователни пробива и обрат. Последва нова промяна в хода на сета и с два пробива българинът стигна до 6:4, за да изравни.

Решителния сет започна оспорвано, но след 2:2 Фучович взе четири поредни гейма и спечели мача., пише "Дневник". Сега вниманието на Димитров вече е изцяло върху започващия след дни US Open.

Снимка: Associated Press

 

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.