Ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в планинските райони от страната ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните райони – умерен вятър от югоизток.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са 27° - 29°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд в масивите в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от северозапад. Максималните температури по най-високите върхове ще са между 10° и 13°, а в курортите – между 19° и 27°.

През почивните дни се очаква слабо захлаждане. В източната половина от страната ще се задържи предимно слънчево, но в западната ще има райони с проливни валежи и гръмотевични бури, главно в часовете след обяд. Ще има условия и за градушки. В началото на новата седмица времето ще бъде слънчево, с вероятност за превалявания в планините на Западна България. Температурите отново ще тръгнат нагоре, съобщават от БНТ.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.