Завърши последният предизборен дебат между претендентите за Белия дом преди президентските избори в Съединените щати на 3 ноември.

Както се очакваше, Доналд Тръмп и Джо Байдън сблъскаха позициите си по темата за коронавируса. Тръмп защити действията си за справяне с кризата и заяви, че е спасил животи. От своя страна, Байдън обвини опонента си, че е подценил риска и отказва да поеме отговорност.

Спор имаше и по въпроса за бизнес интересите на сина на Байдън - Хънтър.

Вторият пряк телевизионен сблъсък между Тръмп и Байдън се състоя в Нашвил, щата Тенеси. Форматът беше подобен като на първия дебат с общо времетраене 90 минути и шест основни теми, включително COVID-19. На всяка тема бяха отделени по 15 минути, а модераторът предоставяше по две минути на кандидатите за отговор.

За разлика от предишния дебат, когато участниците непрекъснато се прекъсваха, този път микрофонът беше изключван след определеното по регламент време за отговор. Модератор на дебата беше журналистката от Ен Би Си Кристин Уелкър.

"Същият този човек ви каза, че всичко ще отмине до Великден. После ви каза да не се тревожите, защото ще приключи през лятото. Сега навлизаме в мрачна, тъмна зима. А той няма ясен план. Не е ясно дали ще има налична ваксина до лятото на следващата година, която да е достъпна за повечето американци", заяви Байдън.

"Учим се да живеем с вируса, нямаме избор. Не можем да се заключим, както Джо прави. Той има тази способност да се затваря. Трябва да се съвземем, не можем да затворим нацията. Нужно е да отворим училищата. Не можем да затворим нацията, в противен случай няма да я имате", отвърна Тръмп, цитиран от "standartnews.com".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.