Фиона Феро от Франция спечели първия официален тенис турнир от март насам.

Тя завоюва титлата на клей в Палермо, след като се наложи над четвъртата поставена Анет Контавейт от Естония с 6:2, 7:5 след час и 43 минути игра.

В първия сет родената в Белгия 23-годишна Феро доминираше напълно, но във втория Контавейт пое инициативата и поведе с 5:3. От този момент французойката започна обрата и не загуби нито гейм до края.

„Това беше най-добрият ми мач тук. Трудно беше, но съм много щастлива, че успях“, призна шампионката, за която това е втора титла в кариерата.

С получените 280 точки Фиона Феро се изкачи девет места в световната ранглиста до рекордната за нея 44-а позиция, съобщи БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.