Най-високопоставеният учен по инфекциозни болести в САЩ д-р Антъни Фаучи призова американците да бъдат разумни и да избягват несъществените пътувания около Деня на благодарността.

"Мисля, че хората в тази страна трябва реално да направят оценка на риска и ползата", каза Фачци пред NBC.

Скорошно проучване показа, че 50 млн. американци ще пътуват, въпреки риска от заразяване с коронавирус.

Припомняме, че Фаучи в четвъртък отново увери обществеността, че коронавирусната ваксина ще бъде безопасна и ефективна.

В същото време, той призова за спиране на спекулациите, че разработката е прибързана и има политически цели.

Слуховете дойдоха след изказването на губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо, че разработването на ваксини е политизирано от президента Доналд Тръмп и че ваксината ще трябва да премине и втори кръг от проверки от неговата администрация.

Припомняме, че по-рано той приветства предварителните резултати от изпитанията на ваксината срещу COVID-19 на американската биотехнологична компания Moderna като "изключително впечатляващи" и подчерта, че констатациите са категорично потвърждение на експерименталната иРНК (информационна РНК) технология, в която някои се съмняваха.

В интервю за "Франс прес" д-р Антъни Фаучи заяви, че би се задоволил с ваксини, които предпазват 70-75 процента от хората от разболяване.

Повече от 12 млн. са заболелите, а 257 000 - починалите в САЩ., съобщи "news.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.