Президентът Румен Радев ще представи структурата и състава на третия служебен кабинет, който назначава в рамките на мандата си като държавен глава, съобщава БНР.

Стефан Янев остава премиер и на новото служебно правителство. Досегашният финансов министър Асен Василев няма да бъде част от екипа на Янев. С поста министър на икономиката вероятно се разделя и Кирил Петков.

Днес президентът разпуска и Народното събрание. Изборите за нов Парламент ще са на 14 ноември, заедно с президентските.

Трима нови министри има в новия служебен кабинет, който президентът Румен Радев представя днес официално в 9.00 часа. Съставът на кабинета става ясен от Указ на президента, публикуван в извънредния брой на Държавен вестник днес.

Ето пълния състав на новия кабинет:

Стефан Янев - служебен министър-председател на Република България;

Гълъб Донев - служебен заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика;

Бойко Рашков - служебен заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи;

Атанас Пеканов - служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства;

Новият министър на финансите е Валери Белчев

Георги Панайотов - служебен министър на отбраната;

Стойчо Кацаров - служебен министър на здравеопазването;

Виолета Комитова - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството;

Николай Денков - служебен министър на образованието и науката;

Светлан Стоев - служебен министър на външните работи;

Янаки Стоилов - служебен министър на правосъдието;

Велислав Минеков - служебен министър на културата;

Асен Личев - служебен министър на околната среда и водите;

Христо Бозуков - служебен министър на земеделието, храните и горите;

Христо Алексиев става служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията;

Даниела Везиева е новият министър на икономиката;

Андрей Живков - министър на енергетиката;

Стела Балтова - служебен министър на туризма;

Андрей Кузманов - служебен министър на младежта и спорта.

Продължават коментирате, че Кирил Петков и Асен Василев подготвят нов политически проект, но засега и двамата избягват конкретиката. Служебният министър на образованието Николай Денков заяви, че би подкрепил такъв проект. Партия "Има такъв народ" не се притеснява от евентуален нов проект на Петков и Василев, каза за БНР Филип Станев и допълни, че е много рано да се говори за евентуално сътрудничество.

Тома Биков от ГЕРБ съзря в евентуалния нов политически проект намесата на президента Румен Радев.

Според информация на 24 часа, Кирил Петков и Асен Василев днес ще обявят новия си политически проект, който ще се нарича „Промяната продължава“. Той щял да бъде насочен по-скоро към избирателите с леви и центристки убеждения.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.