Снимка пресцентър "Черно море"

Ботев (Пловдив) има огромен шанс да участва в Лига Европа. "Канарчетата" се класираха на бараж за втория по значимост европейски клубен турнир, след като победиха с 1:0 тима на Черно море. Антонио Вутов (54) донесе ценния успех на "канарчетата" с приказен гол, който спокойно може да попадне в класацията за гол на сезона. Двата тима стигнаха дотук, след като елиминираха съответно Арда (Кърджали) и Етър с по 1:0, но Ботев направи предпоследната крачка към голямата цел - евроквота. Победителят от днешния сблъсък ще срещне отбора, който завърши на 3-о място в първата шестица във финалния бараж, който ще определи последния български участник в евротурнирите. В момента трети в класирането е отборът на Левски, съобщи Sportal.bg.

И двата отбора днес не бяха водени от своите наставници. Илиан Илиев е болен, а Ферарио Спасов е наказан и не беше на резервната скамейка.

Домакините имаха много проблеми в стартовия състав, който бе попълнен с юноши на отбора. По-рано днес стана ясно, че Исмаил Иса и Хантакиас са дали положителни проби за COVID-19.

ЧЕРНО МОРЕ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 0:1

0:1 Антонио Вутов (54)

Стартови състави:

ЧЕРНО МОРЕ: Миодраг Митрович, Даниел Стоянов, Стефан Станчев, Емил Янчев, Цветомир Панов, Радослав Златев, Павел Георгиев, Петър Вуцов, Матиас Курьор, Мартин Милушев, Денислав Ангелов

Старши треньор: Мартин Христов
БОТЕВ: Янко Георгиев, Филип Филипов, Станислав Работов, Иван Бандаловски, Лазар Марин, Джонатан Перейра, Костадин Ничев, Тодор Неделев, Станислав Шопов, Фабио Бурбано, Антонио Вутов

Старши треньор: Диян Божилов
Стадион: "Тича", Варна
Съдия: Николай Йорданов

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.