Европейската комисия ще одобри утре още едно споразумение за закупуването на ваксина срещу COVID-19 за страните от ЕС. Този път с германската биотехнологична фирма Кюрвак (CureVac).

Договорът е за доставянето на до 405 милиона дози от потенциалната ваксина на компания, заяви председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен.

"Радвам се да съобщя за ново споразумение. Утре ще одобрим нов договор, за да гарантираме още една ваксина срещу COVID-19 за европейците", каза фон дер Лайен.

Тя допълни, че се надява скоро да бъде сключена и сделката с компания "Модерна" (Moderna), която днес обяви, че ваксината й срещу COVID-19 е с 95% ефективност, съобщава "news.bg".

Еврокомисията вече подписа споразумения за доставка на ваксини с АстраЗенека (AstraZeneca), Джонсън и Джонсън (Johnson & Johnson), Санофи (Sanofi) и Пфайзър (Pfizer).

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.