Две пешеходки са пострадали при пътни инциденти, станали през изминалите дни във Варна, съобщиха от полицията. 

Единият от инцидентите е станал около 9:35 часа на 30 октомври на кръстовището на бул. "Приморски" и ул. "Ст. Стамболов". 42-годишният водач на лек автомобил "Тойота", по време на движение, блъска пешеходка, пресичаща пътното платно. Вследствие на инцидента жената (62 г.) получава фрактура на ляво коляно, прегледана е и освободена за домашно лечение, няма опасност за живота й. По случая има образувано досъдебно производство.

Ден по-късно около 10:30 часа 79-годишна пешеходка е била блъсната на кръстовището на ул. "Братя Миладинови" и ул. "Пирин". 64-годишният водач на лек автомобил "Фолксваген", по време на движение назад, блъска пешеходка, пресичаща пътното платно на сигнализирана пешеходна пътека. Вследствие на инцидента жената получава фрактура на китка, контузии на глава и таз, прегледана е и освободена за домашно лечение, няма опасност за живота й. По случая има образувано досъдебно производство, съобщи "Moreto.net".
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.