Петима души са загинали, след като два леки самолета се сблъскаха във въздуха в Западна Франция в събота следобед, съобщава "Дейли мейл".

В единият самолет е имало двама души на борда, а в другият - DA40 - трима. „Сблъсъкът е станал около 16:30 ч. местно време в Лош, Ендър е Лоар”, съобщи представителят на местното правителство Надя Сегиер.

След сблъсъка единият от самолетите е паднал върху оградата на къща, а другия на няколкостотин метра по-нататък в необитаем район, съобщават местните власти.

На мястото на катастрофата са изпратени линейки, около петдесет пожарникари и тридесет полицаи, които разследват случая, съобщи "NOVA TV"..
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.