Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще изпрати федерални агенти в Чикаго за справяне с престъпността. По време на събитие с органи за опазване на реда Тръмп също разкритикува инициативите за преразпределяне на средства за полицията като ги обвини за покачващата се престъпност в някои градове.

Освен в Чикаго, президентът обяви, че ще прати федерални агенти и в друг град с кмет-демократ - Албъкърки, щата Ню Мексико. Стъпката се очаква да изостри отношенията между администрацията в Белия Дом и местни власти, които подхождат с тревожност при вида на военизирани федерални офицери по улиците.

Тръмп описва редица ръководени от демократи градове като такива, които са “извън контрол” в политизиран до крайност момент - по-малко от четири месеца преди изборите. В предизборни клипове президентът отправя мрачни предупреждения с посланието, че ситуацията ще се влоши ако опонентът му демократът Джо Байдън спечели през ноември.

Междувременно в Портланд властите поискаха въздържаща заповед срещу федерални агенти, изпратени в отговор на протести. Агентите са обвинени в арестуване на хора без причина и използване на прекомерна сила.

Администрацията пояснява, че изпратените в Портланд агенти са от различен тип от тези, които ще бъдат изпратени в Чикаго и Албъкърки, пише “standartnews.com”.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.