Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов се класира за финала на турнира по тенис на ITF на червени кортове в полския град Познан с награден фонд 25 хиляди долара.

Поставеният под номер 5 Кузманов се наложи над Йеле Селс (Нидерландия) с 5:7, 6:3, 6:4 за 2:52 часа.

Срещата предложи страхотна драма във финалния сет. Кузманов сервира за мача при 5:3, но допусна връщане на пробива. В десетия гейм, когато Селс сервира за изравняване на резултата, българинът стигна до точка за пробив, която беше с цената на мачбол, и я реализира.

С успеха днес пловдивчанинът си осигури 12 точки за световната ранглиста и 2120 долара, а в спора за трофея утре той ще играе срещу номер 4 в схемата Каспер Жук (Полша).

Това ще бъде втори пореден финал за Кузманов след рестарта на сезона. Миналата седмица пловдивчанинът отстъпи в спора за трофея на турнир във Фогау (Австрия), който беше от същата категория, съобщи БНР.

Снимка БТА

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.