Димитър Главчев Снимка: БГНЕС

В петък кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев ще представи на президента състав на временно правителство, съобщи БНР. Държавният глава връчи мандат на номинирания за министър-председател миналата събота и му даде срок от седем дни да формира служебен кабинет.

Срещата на "Дондуков" 2 е насрочена за 09:30 часа, когато ще стане ясен и резултатът от преговорите за кабинет през последните шест дни. При представянето на проекта на състав на кабинет ще присъстват и представители на шестте парламентарни партии.

Веднага след като Главчев съобщи кои са министрите, започват консултациите на президента с парламентарните групи в 49-ото Народно събрание. В срещата ще участва и кандидатът за служебен премиер.

След консултациите държавният глава трябва да реши кога ще насрочи изборите за 50-то Народно събрание.

Това зависи от издаването на указ за назначаването на служебен кабинет.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.