Облачността в по-голямата част от страната ще се задържи значителна. Валежи и гръмотевици ще има в планинските райони и на места в Горнотракийската низина. Около обяд от запад облачността ще започне да се разкъсва и след обяд над северозападната част от страната ще намалее до предимно слънчево време. Вятърът временно ще се ориентира от северозапад и ще е слаб до умерен, в крайните източни райони ще е от югоизток.

По Черноморието облачността ще е значителна и на отделни места, главно по южното крайбрежие, ще превали. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 22° до 25°. Температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

И в планините облачността ще е значителна, в масивите от Южна България след обяд купесто-дъждовна. На места там ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималните температури по най-високите ни върхове са около 9°-10°, а в планинските ни курорти – от 14° на Алеко до 25° в Банско.

В петък ще преобладава слънчево време, а превалявания са малко вероятни. Максималните температури ще са близки до 30°. В събота в много райони от страната ще има следобедни валежи и гръмотевици, по-значителни в Западна България, където ще започне и захлаждане. В неделя превалявания ще има само на изолирани места, но в понеделник отново ще вали в повече райони, главно в северозападната половина от страната. Понижението на температурите ще продължи, съобщи “standartnews.com”.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.