ортугалецът Мигел Оливейра спечели състезанието за Гран при на Щирия на пистата "Ред бул ринг" в MotoGP, пети кръг за сезона. Състезателят на КТМ Tech 3 взе своя дебютен успех в кралския клас в невероятна финална битка с Джак Милър ("Дукати") и Пол Еспаргаро (КТМ).

Това беше старт №900 в историята на кралския клас. Оливейра, който е първият португалец, който печели, е 112-ият различен победител в MotoGP.

В последния завой Оливейра, Милър и Еспаргаро влязоха заедно, но португалецът намери по-добрата скорост и триумфира. 

Това е втори успех за КТМ през сезона и втори за производителя при участията му в MotoGP.

След пет кръга лидер в шампионата е Фабио Куатараро със 70 точки, като води с едва три пред Андреа Довициозо ("Дукати").

Трети остана Джак Милър с 56. Първите девет пилоти са събрани в 27 точки, съобщи "Дневник".

Снимка: Reuters

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.