Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо пристигна на "Даунинг стрийт" 10 за среща с британския премиер Борис Джонсън, предаде Ройтерс.
Джонсън приветства госта си с "Добре дошъл", докато двамата сядаха в градината на премиерската резиденция за среща на открито. "Изглеждате чудесно", каза на свой ред Помпейо. Джонсън отбеляза шеговито, че мерките за физическо дистанциране не са знак за дипломатическо или политическо дистанциране.


Държавният секретар на САЩ пристигна за среща с британския премиер и с външния министър Доминик Рааб броени часове след като Великобритания прекрати споразумението за екстрадиция с Хонконг и блокира продажбите на оръжие за бившата си територия в отговор на наложения там от Китай строг закон за националната сигурност, отбелязва Асошиейтед прес.


Китайският посланик във Великобритания Лю Сяомин предупреди в Туитър, че Лондон трябва "да понесе последиците от нанесените от него вреди на двустранните отношения", и определи новата мярка като груба намеса на Великобритания във вътрешните работи на Китай.


Помпейо ще обсъди с Джонсън начините за справяне с нарастващата мощ на Китай само седмица след като Лондон забрани в британската мобилна мрежа от пето поколение да се използва оборудване на китайската компания Хуавей. Според Държавния департамент на САЩ на срещата ще бъде дискутирано и американско-британското споразумение за свободна търговия.

При посещението си Помпейо ще се срещне също с висши членове на Консервативната партия на Джонсън, припомни БТА.

Снимка: AP

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.