ЦСКА-София се класира за груповата фаза на Лига Европа. "Червените" постигнаха обрат от 0:1 до 3:1 при гостуването си срещу Базел.

Първият сериозен пропуск в мача беше за швейцарците. Артур Кабрал изведе на голова позиция Фабиан Фрай, който отправи силен и неточен удар. Българският отбор отговори с шут на Али Соу.

В 25-ата минута Георги Йомов се възползва от грешка в защитата на домакините, но ударът му беше слаб и не създаде трудности на Джордже Николич.

Шест минути преди почивката домакините изпуснаха голово положение чрез Рик ван Волфсвинкел. Кабрал изведе нидерландския нападател и той стреля от въздуха, но топката излезе в аут. Две минути по-късно капитанът Щокер отправи много мощен шут с левия крак от средна дистанция, но бразилският страж Бусато отби кълбото.

В 53-ата минута Валентин Антов фаулира в наказателното поле Артур Кабрал и главният съдия Иван Кружляк отсъди дузпа. Зад топката застана Кабрал, който даде аванс в полза на домакините.

Резервата Тиаго даде началото на обрата със самостоятелен пробив и точен удар в 72-ата минута.

Две минути преди изтичане на редовното време шут на Тиаго от фаул и рикошет в стената доведе до втори гол във вратата на домакините.

Това прекърши съпротивата на неубедителните домакини и в шестата минута на допълнителното време Ахмед Ахмедов се разписа с удар от наказателното поле за крайното 3:1, съобщи БНР.

Снимка: БГНЕС

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.