ЦСКА се класира за третия квалификационен кръг на турнира Лига Европа след победа с 2:0 срещу БАТЕ Борисов. Али Соу и Греъм Кери реализираха головете в края на двете полувремена.

В следващата фаза "червените" ще срещнат БК Торсхавн от Фарьорски острови отново в София.

Двубоят се игра на стадион Българска армия при закрити врата заради мерките срещу коронавируса, но "червените" бяха подкрепени от своите фенове, които изпълниха пространството пред лятната сцена край стадиона и огласиха с песните си Борисовата градина.

ЦСКА имаше териториално предимство през първото полувреме, но рядко застрашаваше вратата на съперника. Гостите играха по-организирано и бяха по-острият отбор и само късметът спаси "армейците" от попадение преди почивката.

Първата по-сериозна ситуация бе пред вратата на ЦСКА в 25-а минута, когато Вилумсон бе изведен на стрелкова позиция, но Бусато излезе и скъси ъгъла.

В 33-а минута атака на БАТЕ завърши с удар на Скавиш с глава в напречната греда, а при опита на Вилумсон да направи добавка, бе уцелен в главата от Бусато и румънският рефер Хорацио Фешнич отсъди дузпа. Зад топката застана Неманя Милич, но Бусато усети ъгъла и спаси удара. Това е трета поредна спасена дузпа от бразилския страж в последните седмици.

ЦСКА дочака своя миг минута преди почивката, когато Георги Йомов стреля фалцово, вратарят Шчербетски изби, а при добавката Али Соу прати топката в опразнената врата.

БАТЕ контролираше играта през второто полувреме в търсене на изравнителен гол.

В 67-ата минута удар на Скавиш от разстояние срещна напречната греда отново след отлична намеса на Бусато, който леко отклони топката и тя намери гредата.

ЦСКА чакаше своя шанс на контраатака и той се откри шест минути педи края, когато влезлият като резерва Жул Кейта проби мощно по десния фланг, но се забава с последния пас и топката му бе избита.

В последните секунди на добавеното време БАТЕ получи право да изпълни пряк свободен удар и всички белоруски играчи, включително вратаря, се настаниха в наказателното поле на ЦСКА. Топката бе отбита от играч на "червените", Греъм Кери я пое, пробяга целия терен, за да реализира на празна врата за 2:0.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.