Нападателят на Лацио Чиро Имобиле на практика си осигури "Златната обувка" за най-резултатен футболист в европейските национали шампионати. Имобиле вкара 35 гола в италианското калчо и със 70 точки изпревари с 2 точки Роберт Левандовски (Байрен Мюнхен), който не може да увеличи актива си, тъй като сезонът в германската Бундеслига завърши.

Таранът на римляните можеше да бъде настигнат от Кристиано Роналдо от Ювентус, но португалската звезда, който е трите в подреждането с 31 гола в Серия "А" през 2019/2020 и 62 точки, беше оставен извън групата за последния мач в Торино срещу Рома тази вечер, съобщи БНР.

Още няколко играчи от по-малките първенства могат изпреварят Имобиле, но в последните си мачове трябва да вкарат двуцифрен брой голове, което е малко вероятно. Така за трети път футболист от италианския шампионат ще вземе трофея след Лука Тони (Фиорентина) през 2006 година и Франческо Тоти (Рома) през 2007 година.

Рекордьор с шест "Златни обувки" е Лионел Меси от Барселона, а Кристиано Роналдо е втори с четири.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.