Снимка: ПФК Черно море

Черно море победи с 2:0 Ботев Пловдив в мач от 2-рия кръг на efbet Лига, игран на стадион “Тича” във Варна. Това бе първи домакински мач на “зелено-белите” за сезон 2021/2021 година.

“Моряците” тотално надиграха своя съперник и съвсем заслужено спечелиха трите точки в срещата. Родриго Енрике през първата част (27) и Живко Атанасов след почивката (79) донесоха успеха на варненци.

Черно море започна двубоя с домакински натиск и още в 5-ата минута футболистите на Илиан Илиев получиха добър шанс пред вратата на гостите. Стефан Велев опита да насочи топката директно от пряк свободен удар точно пред наказателното поле, но ударът му мина над напречната греда. Само три минути по-късно Родриго Енрике опита да изненада вратаря на Ботев, но топката премина много близо до лявата греда. В 18-ата минута Виктор Попов получи топката по десния фланг, проби по крилото и центрира в наказателното поле. Топката стигна до Васил Панайотов, който от трудна позиция все пак успя да стреля с глава, но над вратата.

В 21-вата минута Файсел Касми пусна прецизен пас вдясно към Родриго Енрике, който с прострелно центриране прати топката в малкия пеналт, където Стефан Велев с шпагат успя да я отклони към вратата, но кълбото премина на сантиметри от десния страничен стълб на Георги Аргилашки.

В 24-ата минута Черно море създаде добра възможност за гол. Стефан Велев получи топката в дясно, върна към Пабло Андраде, който на скорост опита да насочи топката, но ударът му бе слаб и Аргилашки улови без проблеми.

В 27-ата минута тоталният превес на Черно море даде резултат. Пабло Гарсия бе изведен на добра позиция, пусна технично към Родриго, който с няколко финта си намести топката и я насочи във вратата на гостите за 1:0.

В 32-рата минута Пабло Гарсия намери в предни позиции Леандро Андраде, който отляво в наказателното поле стреля, но топката премина на сантиметри от лявата греда на Аргилашки. В 44-ата Файсел Касми получи отдясно в наказателното поле, финтира Виктор Генев и стреля коварно, но Аргилашки успя с една ръка да избие топката над гредата.

Само 4 минути след почивката Родриго пусна остър пас по земя в наказателното поле, където Касми на скорост успя да стигне до топката, но Аргилашки излезе и с тяло успя да блокира топката. В 55-ата минута Ботев Пловдив нанесе първия си удар в очертанията на вратата до този момент в срещата. Юношата на Черно море Николай Минков проби добре отдясно, пусна пас към Емануел Току в центъра. Той пък изведе Атанас Илиев в наказателното поле, който стреля, но Георги Георгиев внимаваше и изби в корнер.

В 58-ата минута след самостоятелен рейд Родриго Енрике премина през центъра, стигна до наказателното поле на “канарчетата” и стреля по тревата, но покрай дясната греда на вратата на Аргилашки. Вдясно от него пас чакаше Касми, който бе на много добра позиция, но Родриго Енрике реши да стреля и сгреши в тази ситуация.

В 75-ата минута влезлият на смяна Родриго Вилела засече с глава центриране отдясно, но от много добра позиция прати топката над напречната греда.

В 79-ата минута Черно море реализира втори гол. След продължителна атака и Живко Атанасов получи топката от Стефан Велев и стреля много технично към далечния ъгъл на вратата за 2:0. В даденото от рефера продължение Фуде Гираси бе изведен сам срещу вратаря на Ботев Пд, но не успя да го преодолее и да направи резултата класически.

Съставът на Черно море: Георги Георгиев, Виктор Попов, Мартин Дичев, Владко Дробаров, Живко Атанасов, Васил Панайотов, Пабло Гарсия, Файсел Касми (90-Велислав Василев), Леандро Андраде (53-Родриго Вилела), Стефан Велев (90-Павел Георгиев), Родриго Енрике (78-Фоде Гираси).

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.