Снимка: ПФК Черно море

Отборът на Локомотив Пловдив оцеля във Варна. Черно море пропусна да реализира куп чисти положения срещу своя съперник и двата тима завършиха 0:0 на стадион “Тича” във Варна в мач от 4-тия кръг на efbet Лига.

Футболистите на Илиан Илиев наложиха домакински натиск от първия съдийски сигнал и в 4-ата минута създадоха първата опасност в срещата. Файсел Касми получи топката вдясно и центрира в наказателното поле, където Стефан Велев стреля, но в аут. В 12-ата минута Леандро Андраде бе намерен вляво по атаката, навлезе навътре и отправи удар, но Пиргов успя да спаси. Минута по-късно Умарбаев опита да изненада Георги Георгиев с удар от средна дистанция, но топката излезе в аут.

В 24-ата Леандро Андраде проби мощно по лявото крило и центрира към точката на дузпата, но Файсел Касми не успя да отправи добър удар, с който да застраши вратата на гостите. В 27-ата минута Касми центрира много прецизно от фаул, но Влатко Дробаров не успя да засече топката от непосредствена близост. Въпреки това кълбото мина доста опасно покрай вратата на Пиргов. В 42-рата минута вратарят на Черно море Георги Георгиев направи отлично спасяване, след като Лукас Салианс получи топката от Димитър Илиев и стреля от средно разстояние, но стражът на “моряците” бе заел добра позиция и отрази удара.

В 61-вата минута след центриране от корнер Живко Атанасов засече топката с глава, но стреля над вратата. В 67-ата минута Родриго Енрике центрира отдясно, топката срещна ръката на Руан, която обаче бе прибрана до тялото и главният съдия не отсъди 11-метров наказателен удар, въпреки претенциите на “моряците”. В 71-вата минута Черно море пропусна най-чистото си положение в срещата до този момент. Зе Гомеш получи топката в наказателното поле, пусна пас към Леандро Андраде, който от много близо стреля, но Пиргов направи изключително спасяване и запази резултата непроменен. В 74-ата минута Леандро Андраде премина като на парад по левия фланг, пусна към Зе Гомеш, който с едно докосване предостави топка на Пабло Андраде, той потърси близкия ъгъл на Пиргов, но отново стражът на Локо Пд успя да спаси.

Така "Черно море" са временен лидер в първа лига с 8 точки, но и с повече мачове от ЦСКА, Лудогорец и Локомотив Пловдив. 

Съставът на Черно море: Георги Георгиев, Виктор Попов, Влатко Дробаров, Живко Атанасов, Цветомир Панов, Васил Панайотов (62-Даниел Димов), Пабло Гарсия, Леандро Андраде, Файсел Касми (46-Зе Гомеш), Родриго Енрике (86-Павел Георгиев), Стефан Велев (79-Велислав Василев).

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.