Черно море и ЦСКА изиграха драматичен мач от 5-ия кръг на Първа лига, който не излъчи победител. Срещата на "Тича" завърши 1:1. Матиас Курьор откри резултата в 36-ата минута. В началото на втората част "моряците" можеше да решат всичко в срещата, но Васко Панайотов пропусна дузпа. В 62-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Даниел Димов бе изгонен за втори жълт картон. "Червените" стигнаха до изравнителен гол в 88-ата минута. Негов автор стана Томи Юрич. В 22-ата минута автогол на Емил Янчев бе отменен заради игра с ръка на Али Соу.

Така ЦСКА продължава без загуба в първенството до този момент. Тимът на Стамен Белчев временно е на първо място с 11 точки, докато "моряците" са 8-и с пет пункта.

Домакините започнаха по-активно срещата, но не затрудниха Бусато. В 11-ата минута Гълъбов засече центриране от корнер, но прати топката над вратата.

В 22-ата минута дойде най-интересното положение до този момент. Йомов центрира отдясно към Белтраме, италианецът стреля опасно с глава, а Георгиев изби. Соу опита да направи добавка, но не уцели топката. Кълбото се удари в Емил Янчев и влезе във вратата. Попадението обаче мигновено бе отменено, тъй като гамбийският нападател бе играл с ръка.

В 36-ата минута "моряците" поведоха с първия си удар във вратата. Панайотов центрира отляво към Курьор. Нападателят бе с гръб към вратата и блокиран от Юрген Матей успя да играе с глава и да прати топката към далечния ъгъл на Бусато за 1:0.

В 45-ата минута гостите осъществиха атака през центъра, която завърши с далечен изстрел на Белтраме, който излезе в аут.

Три минути след подновяването на играта "моряците" пропуснаха отлична възможност за втори гол. Иса се озова на стрелкова позиция, но Бусато спаси удара на нападателя. Топката рикошира в Матей и отиде в краката на Гълъбов. Защитникът се засуети и бе изпреварен от Курьор. Защитникът фаулира нападателя на варненци и главният рефер Станислав Тодоров посочи бялата точка. Зад топката застана Васил Панайотов, който стреля слабо и Бусато спаси.

В 52-ата минута Мазику центрира в наказателното поле, където Белтраме стреля с глава покрай вратата. Малко след това Соу нанесе удар с глава, който не затрудни Георгиев.

В 62-ата минута Даниел Димов извърши необмислено нарушение срещу Жеферсон и получи жълт картон, който бе втори за него и така капитанът на Черно море бе изгонен.

Стамен Белчев пусна в игра Тиаго и Томи Юрич в търсене на обрат. "Червените" обаче така и не създаваха нищо опасно пред Георгиев. В 80-ата минута Матей овладя топката в наказателното поле и нанесе силен удар, който мина над вратата.

В 83-ата минута Антов фаулира правещия страхотен мач, въпреки пропуснатата дузпа, Васил Панайотов пред наказателното поле. Курьор изпълни прекия свободен удар, насочвайки топката под сглобката, но Бусато отново спаси отбора си.

В 88-ата минута ЦСКА изравни. Тиаго центрира в наказателното поле, където Тонислав Йорданов с глава свали топката за Томи Юрич, а австралиецът прати кълбото във вратата за 1:1.

В продължението на срещата Кери центрира остро в наказателното поле, където Соу и Юрич се разминаха с топката. Малко след това пред Юрген Матей се откри нова отлична възможност да се разпише, но от 5-6 метра стреля силно над вратата.

В седмата минута на добавеното време Антов стреля с глава след центриране на Йорданов от корнер, но прати топката покрай гредата. Така драмата на "Тича" завърши без победител - 1:1, съобщи сайтът "Топ Спорт".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.