Една от частните болници в Бургас има готовност да се преструктурира изцяло за лечение на пациенти с Covid-19, съобщи диекторът ѝ Семир Абумелих. По-рано днес стана ясно, че битката с корнавируса е загубил началникът на АГ отделението в болницата проф. д-р Георги Хубчев.

Доктор Хубчев е диагностициран с коронавирус преди 15 дни. Показва леко неразположение, направена му е система, но след шест часа вече е в реанимация. Бивш спортист без сериозни придружаващи хронични заболявания, разказва колегата му, анестезиологът Христо Якимов.

"Буквално вирусът смля този човек за 48 часа."

Д-р Хубчев е избран за лекар на 2019 година. Загубата му е национална, казва за доктор Хубчев собственикът на болницата доктор Семир Абумелих и обяви:

"Цялата структура е предоставена на министъра на здравеопазването на негово разположение. Ако реши цялата болница да я направи инфекциозна и да я напълни с ковид, давам му ключовете, да я пълни".

Кметът Димитър Николов коментира в профила си във "Фейсбук": „Днес Бургас загуби един от най-добрите си лекари, знаково име в българската медицина - акушер-гинеколога проф. д-р Георги Хубчев. Началникът на АГ отделението в УМБАЛ “Дева Мария”, който спасяваше животи, и с помощта на когото стотици бебета взеха първата си глътка въздух, си отиде след тежко боледуване".

През 2019 г. проф. д-р Георги Хубчев беше избран за "Лекар на годината". Тогава получи и почетния приз на Община Бургас - "Ключът от кулата".

Само преди няколко дни беше номиниран от колегите си за "Лекар на Бургас 2020" - за висок лекарски професионализъм, морал и етика.

Поклонението ще бъде на 20 октомври, вторник, от 12:30 ч., в Обредната зала на бургаските гробища, съобщава БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.