Британският въздушен превозвач "Бритиш еъруейз" (British Airways) днес отмени 42 полета заради възникнали още вчера ИТ проблеми, нарушавайки плановете на хиляди пътници в началото на натоварения празничен уикенд, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Повечето от засегнатите полети са на къси разстояния и касаят пътувания от и до лондонското летище "Хийтроу".

Вчера повече от 80 полета на "Бритиш еъруейз" бяха отменени, а около 16 000 пътници бяха засегнати от анулирането, допълва ДПА. За днес авиокомпанията призовава пътниците да проверят статуса на полета си, преди да отидат на летището.

Други полети бяха отложени, тъй като някои пътници не успяха да се чекират онлайн.

"Наясно сме с техническия проблем, по който работихме усилено, за да го отстраним", съобщи авиокомпанията на своята страница.

Очаква се въздушните пътувания да бъдат особено натоварени през следващите няколко дни, тъй като празничният тридневен уикенд съвпада с началото на едноседмична ваканция за повечето училища във Великобритания.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.