Самоизолацията на британския премиер Борис Джонсън се наложи след като стана ясно, че е имал среща с депутат, който по-късно е дал положителна проба за Covid-19.

Джонсън бил потърсен от националното здравеопазване в неделя, в рамките на програмата за тестване и проследяване, но той самият няма симптоми, съобщиха от Даунинг стрийт.

Премиерът прекарал около 35 минути с депутата от Консервативнатна партия Лий Андерсън, който е дал положителен резултат.

Медиите на Острова припомнят, че през април Джонсън прекара 3 денонощия в интензивно отделение след заразяване с коронавируса.

След изписването му премиерът заяви, че бил „на ръба“ и благодари на здравните работници, спасили живота му.

В изявление от Даунинг стрийт късно снощи се посочва, че Борис Джонсън ще следва правилата и ще се самоизолира. Той ще продължава да работи от канцеларията си, оставайки начело на борбата срещу пандемията.

Депутатът Лий Андерсън написа във Фейсбук, че след като загубил усещане за вкус в събота, а съпругата му също не се чувствала добре, двамата си направили тестове, които в неделя станало ясно, че са положителни, съобщи БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.