Бразилия отлага прочутия карнавал в Рио де Жанейро за 2021г. Това се случва на фона на усилията по целия свят да се овладее пандемията от COVID-19, предава Франс прес.

Карнавалът е известен със своите танцьори на самба и привлича милиони зрители на нощните партита по претъпканите улици на града, което прави социалното дистанциране почти невъзможно.

Бразилия е на второ място по брой на починалите от коронавирус в света след САЩ с близо 140 000 смъртни случая.

Училищата по самба в Рио предупредиха още през юли, че без сигурност за ваксина тази година ще бъде трудно да се организира фестивалът.

"Това не е отмяна, а отлагане. Търсим алтернативно решение, нещо, което можем да направим, когато е безопасно и можем да допринесем за града", коментира Жорже Кастанжайра, организатор на самба-парадите.

Това е първият път, в който карнавалът е отлаган след 1912 г., съобщи БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.