Петдесет години след първата си поява на сцена и 11 години след смъртта на своя солист, за пръв път в България пристигат „The Jacksons“ – формацията, с която Майкъл Джексън става световна сензация още в ранна детска възраст. На 3 септември 2021-а българската публика ще види и чуе на живо братята Джаки, Тито и Марлон. Концертът е в „Арена Армеец“, организира го „София мюзик ентърпрайсис“.

„The Jacksons“ е група с бляскава и драматична съдба. Децата в семейството живеят под тираничната доминация на баща си Джоузеф. Още 7-годишен, Майкъл Джексън е принуден да стане част от семейния бизнес и ангелският му глас става отличителният белег на групата. Успехът става част от ежедневието на братята Джексън, но и насилието. През 1993 г. Майкъл Джексън отправя обвинения към баща си за физическо и психическо насилие над децата си. Травмите си описва в мемоарната си книга „The Jacksons“. Някои от братята и сестрите потвърждават думите му, но други отричат. Джоузеф Джексън признава, че от време на време е удрял Майкъл, но според Джако по време на репетициите на групата баща им седял отстрани с колан в ръка, готов да накаже всяка грешка. Джоузеф Джексън натяквал на Майкъл, че носът му е дебел, което певецът след време решава да коригира и след редица операции, в крайна сметка остава без нос. Относно цвета на кожата, който също започва да избелва, Майкъл Джексън никога не признава, че го е правил и какви са причините за това. Крайностите, с които компенсира травмите от детството си, и безумната слава, която постига на сцената, го превръщат в объркано създание, което губи живота си през 2009 г. след злоупотреба с лекарства.

„The Jacksons“ първоначално са познати като „The Jackson 5“. През 1969-а братята подписват договор със звукозаписната компания „Motown Records“. Следващата година е изключително успешна за тях – издават четири албума, четири техни сингъла стават номер едно, така стават най-успешната група в „Мotown“. Като звезди на тази компания братята Джексън издават 10 албума в рамките на 6 години, от които са продадени над 200 милиона копия. През 1976 г. подписват с „Epic Records“, Джърмейн напуска, но се присъединява брат им Ранди, а името на групата става „The Jacksons“. През 1984 г. издават албума „Victory“, в който е хитът „State Of Shock“ с участието на Мик Джагър. Същата година братята тръгват на „The Victory Tour“, което става най-впечатляващото концертно турне, организирано до онзи момент в САЩ.

Много от хитовете на групата са създадени от Майкъл Джексън, на 11 години той е суперзвезда и след 13 години под диктата на баща си, той решава да продължи сам на сцената.

Присъствието на „The Jacksons“ в историята на попмузиката е отбелязано със звезда на Холивудската алея на славата (1980), с участие в „Rock & Roll Hall of Fame“ (1997), във „Vocal Group Hall of Fame“ (1999), обявени са за икони на BMI на наградите на BMI Urban Awards (2008), включени са в „Recording Academy’s Grammy Hall of Fame“ с парчетата „ABC“ и „I Want You Back“ (2016).

Кариерата на „The Jacksons“ е повлияла на няколко поколения групи и изпълнители – „Бекстрийт Бойс“, „N’ SYNC“, „Ню Кидс от дъ Блок“, „Джонас Брадърс“, „Уан Дайрекшън“ и др.

На концерта в София останките от легендарната група „The Jacksons“ ще изпълнят много от най-големите си хитове. Освен песните от своята история, братята на Майкъл Джексън ще пеят и някои от неговите.

Билетите за концерта са на цени от 60 до 120 лв. На 14 септември ще бъдат пуснати онлайн, а до 30 септември 2020-а ще се продават с 20% отстъпка.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.