Българският национал Божидар Краев изигра последния си мач за португалския Жил Висенте и не пропусна да се разпише, както го правеше често през сезона. Бившият футболист на Левски реализира един от головете за зрелищното равенство 3:3 срещу Пасош Ферейра и приключи кампанията в Примейра лига с 8 попадения.

Краев стана вторият най-резултатен футболист на Жил Висенте след Сандро Лима, който има 10 гола. 23-годишният българин е в Топ 20 на стрелците в Примейра лига преди останалите двубои от последния 34-и кръг.


Домкините имаха шанс в най-добрия случай да се преборят за 8-ото място в класирането, но им трябваше задължителна победа, за да изместят Морейрензе. Началото обаче беше по-добро за Пасош Ферейра и Маракаш откри резултата в 10-ата минута след центриране от корнер.
 

Малко по-късно Родригао надскочи защитниците на гостите и изравни с глава. В 21-ата минута Жил Висенте организира бърза контра, а Краев пробяга целия терен, за да се окаже на точното място и с добавка с глава да вкара третия си гол в последните 4 мача.
 

Двубоят продължи да е много открит и до почивката Дъглас Танке вкара за 2:2, а след нея противниците си размениха по още един гол. за Жил Висенте точен беше Лоуренси, а за Пасош Ферейра - Джало.
 

Краев игра до 82-ата минута, когато отстъпи мястото си на Карвальо. Отборът на родния национал финишира сезона на престижното 9-о място, въпреки че е новак в елита, съобщи БНР.

Снимка:ЕПА/БГНЕС

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.