Премиерът Борисов обяви, че пред правителството са се събрали привърженици, за да го поздравят за влизането в "чакалнята на еврозоната".

В началото на правителственото заседание Борисов обяви, че държавата има нужда от консолидация, отново повтори че икономическата криза идва, нито един индикатор не показва, че нещо ще се подобри, ще става по-лошо, каза премиерът:

"Но ще е грешно, повтарям, грешно да тръгнем в тая посока и да не забелязваме, което винаги сме правили, тези хора, които протестират за социални придобивки, да ги наречем, които друг път по това време на годината са или в Гърция на работа, или по Черноморието на работа, с мерките, които въвеждахме месеци наред - не работеха, доходите им паднаха“, каза той и допълни:

“Колкото и да се опитваме с новите дизайни, на 60, 40, с всичко това, което правим в момента, не си е като да работи икономиката, както до пандемията бяхме на 3,5-4% ръст.

Ако успеем да държим по тоя начин финансите на държавата, ще съумеем да завършим годината все едно сме края на 2018 г., началото на 2019 г. , което за тогава си беше безспорно успех, но сега, когато няколко години имаше тоя ръст, това ще е максимумът, който може да се постигне. Така че да се концентрираме върху справедливите искания и да мине Европейският съвет, утре сутрин ще се видя с коалиционните партньори, ще говорим“.

Борисов коментира и снощния протест:

"Мъчно ми е за полицаите, мъчно ми е и за невинно битите хора. Вие виждате, че се взривяват бомби в хората и целта е точно такава - да се окървавява протеста, защото знаят, че аз видя ли кръв на улицата веднага тръгвам. И те го знаят и точно това провокират. Затова бяха и тези пликчета с червена боя. Хвърлят, за да се създава впечатлението за кръв. Със сигурност вече и големите ни проекти са под риск поставени".

"Нека спазваме Конституцията и парламентарните процедури на парламентарната държава. Пазете полицаите, пазете и гражданите. Всички сме хора – когато ударят полицаи с бутилка, важи правилото да защитят колегите си, и стават грозни неща".

"Чуваме, мислим, предлагаме варианти за социално подпомагане за всяка една сфера".

За министър Кирилов

"Забранявам на Дани Кирилов да пише във Фейсбук! Не само че не е смешно, не само че ги възпалявате, но и с Христо Иванов сме работили преди.

Ще дойде време и техните избиратели ще ги попитат „а с кого ще управлявате“? – видно е как си играят с ДПС, съобщава БНР.

Ние ясно сме казали – нашите партньори са патриотите.

Няма да коментирам вчерашните записи, то е ясно, че проблемът сме аз и Горанов. Що? Щото влязохме в Банковия съюз и вече не могат да се взимат такива кредити, щото всичко се наблюдава от ЕС".

По адрес на президента Борисов спомена: "Обръщам се към президента и опозицията: Предстоят тежки месеци, и ако има друго правителство, всички ще питат къде ни е единението и съгласието. Ние нищо не искаме, има няколко месеца, в които работим активно за машинното гласуване. Някой не иска да има машинно гласуване, щото при едни предсрочни избори няма да има машини. Коронавирусът спря процеса, щото нищо не се търгуваше в света".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.