Бившият съветник по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън смята, че президентът на САЩ Доналд Тръмп може да обяви изтегляне на САЩ от НАТО преди изборите на 3 ноември. Това мнение той изрази в интервю за испанския вестник La Razon, предаде ТАСС.

"Все още остават около три месеца до изборите, а от гледна точка на американската политика - това е цяла вечност", каза той и подчерта, че има голяма вероятност от "октомврийска изненада", включително среща с лидера на КНДР Ким Чен-ун, който може да обяви мир на Корейския полуостров и прекратяване на ядрената програма.

Той поясни, че Тръмп може да приеме решение за изтегляне на всички сили на САЩ от Афганистан преди изборите, а също така "може да обяви напускане на НАТО".

Президентът на САЩ каза през юли в интервю, че не иска САЩ да напускат Алианса, съобщи "news.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.