Няма да бъдем блокирани внезапно, смятам, че и не е необходимо. В деветия месец от епидемията сме. Вече всеки трябва да се е научил да се пази, да се мие, да слага маска, трябва ли някой силово да му го налага, попита в интервю за бТВ председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров.

"За България се налага индивидуален подход срещу пандемията. България не е преживявала такава тежка вълна от болни в лечебните заведение. Имаме нужда да обясним, че вирусът е опасен. Масово младите хора, обаче преминават през коронавируса със загуба на обоняние", разкри още той.

"Основната вина, която имаме лекарите е че допуснахме да има два лагера между лекарите. Едно общество, което смята, че е развито, трябва да вярва на наука, а не на шамани и предложения. Многократно предлагам на лекарския съюз да се говори експертно в специализираните форуми, а не в социалните мрежи чрез нападки", разкри председателят на БЛС.

"Понякога мнението на един и същ експерт си противоречат през няколко месеца. Лекар каза през март-април, че е нужно да се тестваме масово, а преди дни заяви, че ПСР-ите са "трошене на пари". Ще си позволя да кажа името на този доцент - това е Атанас Мангъров. Това не е обида, а неговите думи. На неговата съвест лежи това, че голяма част от обществото е объркано", каза д-р Маджаров.

"Няма политика в това, че доц. Мангъров прави противоречиви изказвания", каза още д-р Иван Маджаров.

"Нека хората да разсъждават, и ако е казано да не се пътува в тази област, то ако не е наложително, да не се прави", допълни шефът на БЛС.

"Категорично трябва да се прави тест на хора със симптоми. Ако сме имали контакт със заразен, най-нормалното е да се самоизолираме", коментира д-р Маджаров, цитиран от "standartnews.com".

Снимка: кадър от интервю, bTV

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.