От Специализираната прокуратура съобщиха, че действията са по разследване на престъпна група, създадена с цел рекет, имотни измами, разпространение на наркотици.

Претърсени са над 20 адреса, направени са и лични обиски на лица. Иззети са три автомобила, газов пистолет, злато, пари, документи и други доказателства.

След анализ на събраните доказателства наблюдаващите прокурори ще преценят на кои от лицата да бъдат повдигнати обвинения и на кои от тях да бъдат определени мерки за неотклонение.

Разпитват свидетели.

Главният прокурор Иван Гешев посети столичния квартал „Левски“, където под ръководството на Специализирана прокуратура се проведе операция по неутрализиране на организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици.

На място Обвинител номер едно е разговарял с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, с директора на ГДБОП Любомир Янев и е поздравил служителите на МВР, участвали в извършените претърсвания и арести, съобщават от държавното обвинение.

В имейла до медиите има снимки и кратко видео от YouTube канала на прокуратурата.

В следващите дни Специализираната прокуратура и ГДБОП ще дадат подробности за операцията и затова на кои лица ще бъдат повдигнати обвинения, информират от държавното обвинение, цитирани от БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.